h1

Tid att drömma

11 april, 2010

En liten farm på landet. Knappt en timmes bilväg från stan, idylliskt. Nära till en mysig sjö där man kan fiska, bada och leka. Tolv ulliga får, som springer runt på landet vi äger. Precis utanför köksingången finns ett enormt grönsaksland där vi odlar morötter, sallad, betor, lök och potatis. Bönor, tomater, paprika och chili. Och den lilla fläcken där vi alltid provar något nytt. Och så örtagården, en liten bit bort där det finns lite skyddande skugga på eftermiddagen. Nästan allt vi behöver för att klara oss. 

De två hundarna springer fritt och jagar hönor och varandra. Varje morgon hämtar vi ägg att koka. Av fårens mjölk gör vi egen färskost, och surdegen jäser i köket. Grisarna lever lyckligt och bökar runt hela dagarna. Ger oss fina skinkor till jul och bacon som räcker hela året. 

Ett par timmar om dagen tar jag emot grannarna och hjälper dem med en mängd olika krämpor och besvär. Hjälper till vid förlossningar och rycker ut när någon far illa. Det ger den där lilla extra pengen vi behöver för att köpa kläder, åka på utflykter och köpa mjölk och mjöl. Det och ullen vi säljer, det klarar vi oss bra på. Varken mer eller mindre.

Det vore lycka. Nu fattas bara han, farmen, legitimationen och modet.

Annonser

2 kommentarer

  1. Grymt! Det låter som ett avsnitt ur Dr.Quinn ;)


    • Haha, ja. Ungefär så! Fast lite mer modernt och lite mindre indianer.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: